Spring naar hoofd-inhoud
Mercator's Regional Dossiers
Mercators Regionale Dossiers

Regionale Dossiers

Met de Regionale Dossiers legt het Mercator Kenniscentrum de focus op het onderwijssysteem in Europese regio's met een autochtone minderheidstaal en hoe deze minderheidstaal een plek krijgt binnen dat systeem. De Regionale Dossiers zijn geschreven volgens een vast stramien, zodat zij gebruikt kunnen worden voor vergelijkend onderzoek.

De dossiers bieden informatie over:

• Onderwijsstatistieken, zoals het aantal tweetalige scholen, het percentage leerlingen die de minderheidstaal leren, de taalvaardigheid van de docenten enzovoort
  • Beleid ten aanzien van het onderwijs van de minderheidstaal
  • De structuur van het onderwijssysteem in de regio
  • Het aantal sprekers van de minderheidstaal
  • De instituten die de minderheidstaal ondersteunen.

Wij zoeken schrijvers voor onze Regionale Dossiers! Klik hier!

Experts op het gebied van Papiamentu, Kroatisch, Duits, Kasjoebisch, Litouws, Roetheens, Slowaaks, Baskisch, Sami, Oekraïens of Pools als kleine of minderheidstaal...

Regionale Dossiers op de kaart

- gecombineerd met de Wiki on Minority Language Learning -

Nieuwste Regionale Dossier

dec

11

This Regional Dossier is the second and fully updated edition of the dossier 'The Hungarian language in education in Slovakia', originally compiled in 2005 by Dr Ildikó Vančo (Institute of Hungarian Linguistics and Literary Science, Univerzita Konštantína Filozófa v Nitre). Dr Vančo updated the dossier in 2020.

Lees meer

Voorwaarden voor gebruik

U mag de Regionale Dossiers gratis downloaden en printen voor eigen niet-commercieel gebruik. Bij een verwijzing naar de Regionale Dossiers in een onderzoek refereert u aan het Mercator Research Centre on Multilingualism and Language Learning.

Organisaties of instituten die de Regionale Dossiers graag willen laten drukken bij een lokale drukkerij, kunnen bij ons een drukklaar bestand opvragen. Van een groot deel van de Regionale Dossiers zijn de bestanden nog beschikbaar, maar helaas niet meer van alle. Uiteraard horen wij het graag wanneer u een Regionaal Dossier in een grote oplage opnieuw laat drukken voor een mailing, een conferentie of een evenement.

Redactie

Ramziè Krol-Hage en Marlous Visser zijn op dit moment als redacteuren verantwoordelijk voor het bewerken en publiceren van Mercators Regionale Dossiers-serie. Voor vragen en suggesties kunt u altijd contact met hen opnemen.

Mercators Regionale Dossiers

Hieronder vindt u een overzicht van onze dossiers. Van sommige oudere drukken is niet altijd een digitaal exemplaar beschikbaar. U kunt altijd contact met ons opnemen om naar een oplossing te zoeken.

A-K

L-Z